Slow living 🤎🤍

Bij slow living gaat het erom de tijd te nemen om te vertragen en om alle momenten te ervaren die ons leven te bieden heeft. Om te genieten van een betere kwaliteit van leven. Een vertraagd & eenvoudig leven leiden brengt vrijheid, rust en vrede. Als er een fijne manier is om stress te verminderen dan is het wel vertragen en je leven eenvoudiger maken. Het voordeel van vertragen is dat je veel meer in het moment aanwezig kunt zijn en van dat moment kunt genieten.

 

A simple life is a happy life! Slow living 🤎🤍

 

We leven in een wereld van overvloed waar we veel kunnen hebben en veel kunnen doen en waar we soms zelfs trots op zijn dat we alles hebben. Maar is dat echt het uiteindelijke doel...alle dingen doen en alle dingen hebben? Wat als we van dit idee zouden afstappen en in plaats daarvan een eenvoudig leven zouden omarmen, een leven waarin we niet gebukt gaan onder onze schema's en onze spullen? Een paar versnellingen terug schakelen. Dit wil ook weer niet zeggen dat alles langzaam moet gaan, ik kan thuis en op het werk ook echt wel gas geven om zo snel en efficiënt mogelijk het gewenste resultaat te krijgen. Alleen hoeft dit niet door te gaan ohne ende..... Het wil ook niet zeggen dat je een sober leven moet gaan leven. Je mag genieten van het leven en leuke dingen doen! Maar vraag je eens af (als je een heel druk leven hebt),  geniet ik hier ook van? Levert het me iets op of zoek ik alleen maar afleiding en ga ik met de meute mee?

Het vereenvoudigen van je leven kan zoveel vrijheid (zowel financieel als tijd), vrede en vreugde brengen. Wanneer je aan je eenvoudige levensreis begint en deze voordelen begint te ervaren, ga je er in elk deel van je leven naar verlangen. Je zult jezelf afvragen: "Waar anders kan ik de afleiding verminderen om me meer te concentreren op dingen die echt belangrijk voor me zijn?"

Als je het beu bent om een ​​leven na te jagen dat je meer stress dan vrede brengt, dan is een eenvoudiger leven misschien precies wat je nodig hebt.

 

 

 

manieren om je leven te eenvoudiger te maken.

 

Als er iets is dat de moeite waard is om naar te haasten, dan is het haasten naar een langzamer tempo en een eenvoudig leven. Hier zijn wat stappen die je vandaag nog kunt toepassen om je leven te vereenvoudigen.

 

Begin met vereenvoudigen door je waarden te bepalen.

Wat vind je nu echt belangrijk in het leven? Waar wil je staan en wat wil je bereiken!? Is die baan zo belangrijk? De spullen die je wilt aanschaffen?

We streven allerlei doelen na maar passen ze ook bij je waarden. De agenda die vol staat maar wat kun je allemaal schrappen. 

In plaats van FOMO ( fear off missing out ) naar JOMO ( Joy off Missing out) 

Disconnect to truly connect!

 

creëer je eigen rituelen.

Creëer je eigen rituelen door op vaste tijden een momentje voor je zelf te nemen. Om iets leuks te noemen, je kunt in de ochtend je eigen koffie ritueel maken.  Drink eens slow coffee, je eigen koffiebonen malen en dan in een perculator of cafétiere je koffie maken.

In de middag of avond een thee ritueel! Door eens losse thee te gebruiken of een kan thee te maken, creëer je hier een mooi ritueel mee. Tip! In de avonduren beter geen thee gebruiken met cafeïne.  Gebruik dan rooibos of kruidenthee.

Creëer eens een spa ritueel in je eigen badkamer. Met epsomzout, essentiële oliën, heerlijk geurend badschuim en daarna een gezichtsritueel met de guashasteen en roller.

 

Ontspullen

Spullen opruimen die je niet meer nodig hebt geeft veel rust en ruimte. En bij de aanschaf van nieuwe spullen jezelf afvragen of je deze ook echt nodig hebt.

 

Less stuff = Less mess

Less mess = More time

More time = More freedom

 

Leren nee te zeggen.

Door nee te zeggen zeg je vanzelf ja tegen het plezier van een eenvoudiger leven. Je agenda hoeft niet vol te staan! Maak keuzes in wat belangrijk is voor jou.

 

Dankbaarheid

Dankbaar zijn voor wat je al hebt is de basis voor een eenvoudiger leven. Gewoon in je huis of tuin zitten en blij zijn met wat je hebt. Je hoeft jezelf niet te vergelijken met anderen, als je dat gaat doen dan zul je nooit tevreden zijn.

Dankbaar zijn met het besef dat iedereen waar je van houdt bij je is en dat ze veilig & tevreden zijn.

 

Vertraag

En de laatste, vertraag bewust. Door bewust te vertragen ben je meer in het moment aanwezig. Nu je minder op je agenda hebt staan en minder spullen hebt ben je meer bezig met het nu en niet meer bezig met het volgende wat nog moet.

Rustig aan doen is iets wat je kunt leren! We zijn het gewend om alsmaar bezig te zijn en het voelt gewoon ongemakkelijk om niets te doen. 

Ben aanwezig als je kind je iets wilt vertellen, ga bewust de natuur in.

Een belangrijke stap die ik gemaakt heb sinds we kinderen hebben.... Werken voor wat we nodig hebben voor een goed leven, aangepast op de kinderen. Hierdoor ben ik veel aanwezig bij de meiden en hoef dit niet aan anderen over te laten. Loslaten van al die ballen die je in de lucht wilt houden!

Weggaan op vakantie omdat het leuk is en niet omdat je eraan toe bent!

Real happiness requires less than you think.

La Vie est belle 🤎🤍