Follow the heartbeat of nature🤎🤍

Follow the heartbeat of nature! Dit slaat precies de spijker op zn kop, we mogen weer het ritme van de natuur gaan volgen. Wij zijn allemaal onderdeel van de natuur waarin we op een natuurlijke manier meestromen met de seizoenen. Onbewust doen we dit al maar wanneer je dit bewust gaat doen dan stroom je hier makkelijker doorheen en maak je gebruik van elk seizoen om er je voordeel mee te doen.

Je gaat bewuster zaken of situaties loslaten en intenties neerzetten waar je naartoe wilt gaan met je leven! 

De seizoenen leven dus door ons heen, onze lichamelijke en mentale gezondheid hangt samen met het volgen van de seizoenen. De basis van het leven op aarde is cyclisch. Kijk maar naar de maan, je menstruatiecyclus en alles in de natuur. Het draait om groei, bloei, verval en dan begint het weer helemaal opnieuw. Alles draait om de seizoenen, om het in het kort te zeggen dan kun je het zo zien:  in de lente komen de gewassen op om in de zomer tot volle wasdom te komen. De herfst is de tijd om te oogsten en afsluiting en de winter is er om je weer voor te bereiden op het nieuwe jaar, om tijd te nemen voor rust, bezinning en zelfreflectie. Waarna we aan het einde van de winter de zaadjes gaan planten die in het voorjaar mogen uitkomen. Groei, bloei, oogsten & verval, rustperiode & inzaaien en dan begint het weer opnieuw. 

De seizoenen

Lente: de lente is een tijd van ontwaken, alles is nieuw en fris, de natuur komt weer tot leven. In de lente komt steeds meer vitale energie vrij! Dit ontkiemen is als een natuurlijke weg naar buiten en net als een bloem die op wil komen en gaat bloeien, mag dit op een eigen tempo gebeuren. Aan het einde van lente komen de kleuren terug, niet alleen buiten maar ook in jezelf! Je kunt weer van alle schoonheid gaan genieten. In de lente kun je je heel erg energiek voelen en kun je de behoefte krijgen om nieuwe dingen op te starten. Handig om hier gebruik van te maken in je dagelijkse leven of voor je bedrijf. De lente is de periode om nieuwe projecten te starten. De lente is ook de tijd van het jaar om je lijf van gifstoffen te ontdoen. Een maand lang een reinigingskuur doen voor een gezond zuur base evenwicht is geen overbodige luxe!

Zomer: de bloemen bloeien, geuren en kleuren en trekken insecten aan die zorgen voor bestuiving zodat de cyclus door blijft gaan. Alles in de natuur draait om het volgroeien en tot rijping komen. Voor die snelle groei, is een goede worteling in de lente nodig. De kracht van rijping gebeurt ook in je innerlijk, hierdoor wordt alles duidelijker. In de zomer ben je vanzelf meer buiten en maak je sneller contact met buren of mensen die je zomaar tegenkomt. Zo kan er een goede samenwerking ontstaan bij het realiseren van je plannen. Je krijgt dan het vertrouwen dat de juiste persoon, de juiste situatie en de juiste werkvorm gevonden gaat worden, hierdoor krijg je kruisbestuiving en dus voortplanting. Werk nu aan het uitbreiden van je bedrijf of vriendenkring. Vergeet niet je momenten van rust, een bloem groeit ook gewoon door, dus neem ook gewoon vakantie.

....en dan komt de tijd voor Hygge....🤎🤍

Herfst: in de herfst laat de natuur haar overvloed zien in de vorm van vruchten en zaden. De eerste helft staat in het teken van rijpen en oogsten, ook voor jou de tijd om te oogsten en kijken wat het jaar je heeft opgebracht. Een voorbereiding op de winter, het seizoen van vernieuwing. Wat heeft het harde werken in de lente en zomer, jou opgeleverd? Privé maar ook in je bedrijf of op het werk. Welke resultaten zijn er behaald? Je wordt krachtiger omdat je meer zelfkennis krijgt door zelfreflectie. Door zelfreflectie wordt je eigen kracht maar ook je zwakheden gezien. De tweede helft staat voor terugtrekken en loslaten. In de natuur laten de bomen hun bladeren vallen en alles sterft af. Ook jij hebt de mogelijkheid om oude zaken los te laten en op te ruimen. Wat heb je niet meer nodig? Zowel materieel als psychisch en emotioneel. Waar stop je mee en wat neem je mee naar het volgende seizoen en lente? De herfst is ook de tijd om je lijf een reinigingskuur te gunnen. Een goede voorbereiding op de winter!

Winter: de winter is de nacht van het jaar, in de winter trekt de natuur zich terug en alles lijkt dood maar onder de grond gebeurt er echter veel! Krachten van vernieuwing en zuivering zijn nu aan het werk. Zaden zwellen op en wachten op het juiste moment om te ontkiemen. De kracht van nieuw leven begint te groeien in het zaadje. Sommige zaadjes komen uit in de lente maar andere niet. We gaan in de eerste helft van de winter steeds meer het donker in. Tijd voor rust en inkeer, bijtanken en genieten van de donkere, gezellige en vooral knusse dagen. Tijd om te kijken waar je staat, wie je bent, wat je verlangens zijn en waar je heen wilt in het komende nieuwe jaar. Een periode om echt niets te doen en zaken af te ronden. In de winter wordt je op jezelf teruggeworpen, het verlangt ook van je dat je accepteert dat het leven een cyclus is dat door ons heengaat en wat we alleen maar kunnen volgen. In de tweede helft, zeker als het vriest, zie je alles helder. Nu is het tijd om je zaaiplan te maken voor het komend seizoen. Wat moet je doen om je dromen en verlangens werkelijkheid te maken. De cyclus is nu rond! 

Als je gaat leven & werken in het ritme van de natuur, dan ga je vanzelf mee op de stroom van de natuur. Stel je eens open hiervoor en probeer het te voelen! Je zult steeds meer gaan merken dat dit klopt en je beweegt steeds makkelijker mee.

La Vie est belle 🤎🤍

Vie naturelle | Natuurlijk leven